Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų meduolių
600 gramų grietinės (30-40% riebumo)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai cukraus pudros
4 vienetai bananų
1 šaukštas želatinos
40 mililitrų vandens (šaltas)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ingredientai nurodyti 22 - 24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais
2.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
3.
Meduolius sutrupiname (aš šiek tiek pamaliau blenderiu - pažiūrėkite, kokie trupiniai nuotraukoje).
4.
Grietinę, citrinos sultis ir cukraus pudrą išplakame mikseriu, tuomet supilame ištirpintą ir atvėsintą (!!!) želatiną ir nedideliu greičiu mikseriu vėl išplakame iki vientisos masės.
5.
Bananus supjaustome riekelėmis.
6.
Kepimo formos dugną nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi. Beriame trupinių, užtepame kremo, išdėliojame dalį bananų, vėl beriame trupinių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti iš trupinių, bet pasilikite jų mažiau, nei viduriniams sluoksniams. Viskas, tortukas paruoštas. Statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!