Porcijų skaičius: 3
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 6 vienetai vištų blauzdelių
200 mililitrų grietinėlės
100 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų
50 gramų pievagrybių
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis provanso žolelių (džiovinto raundėlio ar kitų prieskonių)
2 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Česnaką sutrinti, išmaišyti su druska ir pipirais, įtrinti vištienos blauzdeles. Jei turite laiko, galima blauzdeles palikti marinuotis pernakt, jei ne - galima ruošti iš karto.
2.
Keptuvėje ękaitinti aliejų iki kiek aukštesnės nei vidutinės kaitros. Sudėti blauzdeles, apkepti iš visų pusių, kol gerai apskrus. Apkeptas blauzdeles išimti iš keptuvės ir atidėti.
3.
Į keptuvę, jei reikia, įpilti dar truputį aliejaus. Apkepinti smulkintus svogūnus, kol suminkštės ir paskaidrės. Tuomet sudėti smulkintus pievagrybius ir apkepti kelias minutes, maišant. Supilti vandenį ir grietinėlę.
4.
Atgal į keptuvę sudėti blauzdeles. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą iki minimalios ir troškinti apie 20 - 30 minučių. Pabarstyti džiovintomis žolelėmis, padažą pamaišyti.
Patarimai:
•
Jeigu norite tirštesnio padažo, prieš sudėdant vištieną, galima į padažą įsijoti šaukštą - du miltų, ir kruopščiai išmaišyti. Arba troškinimo pabaigoje supilti pusę šaukštelio krakmolo, ištirpinto dviejuose šaukštuose šalto vandens.