Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių
300 mililitrų pieno
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus (nubraukto)
4 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek laiškinių česnakų
šiek tiek petražolių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nulupkite ir supjaustykite į 4 dalis, užpilkite nedideliu kiekiu vandens, tik tiek, kiek reikia, kad apsemtų, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės.
2.
Išvirtas bulves kartu su vandeniu sutrinkite, truputį atvėsinkite.
3.
Į bulvių masę sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, kiaušinius, miltus, išmaišykite. Pieną pakaitinkite iki virimo, supilkite ir išmaišykite. Įdėkite aliejaus, druskos, išmaišykite ir palikite tešlą 30 minučių „pailsėti“.
4.
Blynus kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus. Ant vienos pusės blyno užberkite smulkintų česnakinių laiškų arba petražolių. Patiekite karštus su grietine.