TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Skaniausia turkiška baklava
Skaniausia turkiška baklava

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
454 gramai filo tešlos
Pertepimui:
250 gramų ghee sviesto
Įdarui:
210 gramų graikinių riešutų
160 gramų pistacijų (nesūdytų, be lukšto)
1 šaukštelis cinamono
Sirupui:
420 mililitrų vandens
400 gramų cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jeigu pirkote šaldytą Filo tešlą, tuomet reikėtų ją palikti atitirpti šaldytuve pernakt (neišimant iš pakuotės). Po to, išimti iš šaldytuvo bent 1 ar 2 h prieš gaminant baklavą (neišimant iš pakuotės), kad tešla būtų kambario temperatūros.

2.
Sirupui į puodą storesniu dugnu supilame vandenį, cukrų, išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda, vis pamaišome. Kai sirupas užverda, sumažiname ugnį iki silpnos, supilame citrinos sultis ir vis maišant kaitiname 15 min, kol sirupas šiek tiek sutirštėja. Tada nukeliame nuo ugnies, paliekame visiškai atvėsti.

3.
Įdarui graikinius riešutus sudedame į plastikinį maišelį ir sudaužome virtuviniu plaktuku, kol lieka tik smulkūs riešutų gabalėliai. Su pistacijomis padarome tą patį. Po to riešutus sudedame į vieną indą ir sumaišome su cinamonu.

4.
Kepimo formą, kurioje kepsite, patepkite Ghee sviestu. Aš naudojau 2 kepimo formas, bet kepimo forma priklauso nuo to, kokio dydžio yra Jūsų Filo tešlos lapai. Maniškiai buvo dideli, tad lapus perpjoviau perpus. Galite naudoti ir 1 didelę kepimo formą.

5.
Baklavos formavimas – imame 2 Filo tešlos lapus, dedame ant kepimo formos vieną ant kito (jei lapai per dideli, galite apipjaukite kraštus), tada naudodami konditerinį teptuką aptepame tik antrąjį lapą, po to dedame vėl 2 tešlos lapus, vėl aptepame sviestu, vėl 2 lapai, vėl sviestas, taip sudedame 12 Filo tešlos lapų. Nepamirškite kiekvieną kartą imdami naujus tešlos lapus uždengti likusius truputį drėgnu virtuviniu rankšluostėliu, kitaip jie labai greitai sudžius ir pradės trupėti. Sudėję 12 lapų ir aptepę sviestu 12-ąjį ant jo tolygiai paskirstome riešutus. Po to vėl dedame 2 tešlos lapus, aptepame sviestu ir sudedame likusius Filo tešlos lapus, kas antrą lapą patepdami sviestu. Antrajai baklavos daliai turėtumėte sudėti vėl 12 lapų. Iš viso turėtų būti 24 lapai. Paskutinįjį lapą taip pat patepame sviestu.

6.
Baklavą supjaustome į kvadratėlius arba deimanto formos gabalėlius ir kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40-45 min, kol baklava šiek tiek apskrunda. Jei norite galite pabaigoje kepimo padidinti temperatūrą, kad baklavos viršus labiau apskrustų.

7.
Iškepusią baklavą išimame iš orkaitės ir iškart apšlakstome šaltu sirupu. Geriausia apšlakstyti pamažu, naudojant šaukštą. Tada baklavą dedame atgal į orkaitę 3 minutėms, kad įsigertų sirupas. Po to išimame iš orkaitės ir paliekame baklavą visiškai atvėsti. Ragaujame jau atšalusią.

8.
Jei Jūsų Filo tešla turi mažiau nei 24 lapus, tuomet nieko tokio, tiesiog dėkite pusę pagrindui ir pusę ant viršaus, kad tarp riešutų sluoksnio būtų vienodas skaičius Filo tešlos lapų. Baklavą laikykite kambario temperatūroje, jos nereikia papildomai uždengti. Jei laikysite šaldytuve, baklava prisigers drėgmės ir taps minkšta, įmirks ir praras traškumą.




admin · 2019-02-26 18:00 · 713 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt