TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Pati skaniausia burokėlių sriuba
Burokėlių sriuba

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras vandens
300 gramų mėsos (su kaulais)
250 gramų burokėlių (virtų)
1 stiklinė konservuotų pupelių (arba virtų)
100 gramų kopūstų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštas sviesto
1 vienetas lauro lapų
1 vienetas pipirų (žirneliais)
2 šaukštai grietinės
šiek tiek žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių)
šiek tiek petražolių šaknų (arba saliero šaknies)
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek acto (arba citrinų sulčių)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mėsą nuplauname dedame į puodą su šaltu vandeniu ir užviriname. Jei atsiranda putų, jas nugriebiame. Verdame, kol suminkštės mėsa, tai priklauso nuo mėsos rūšies, apie 40 minučių - 1 valandą.

2.
Išvirtą sultinį perkošiame.

3.
Į išvirtą ir perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, kubeliais pjaustytus burokėlius, suberiame pupeles, sudedame supjaustytas ir apkepintas svieste prieskonines daržoves, pomidorų pastą, pasūdome, įpilame acto arba citrinų sulčių, įberiame cukraus ir dar paverdame 10 min.

4.
Po to sudedame nuimtą nuo kaulų ir smulkiai supjaustytą mėsą. Tiekiame su grietine, pabarstome susmulkintais žalumynais.




admin · 2019-02-27 09:00 · 696 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt