Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
3 stiklinės obuolių (kapotų)
1.5 stiklinės miltų
1 ir 1/4 stiklinės cukraus
3 vienetai kiaušinių
170 gramų maskarponės sūrio (arba Filadelfijos)
120 gramų sviesto
2 šaukšteliai cinamono
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
450 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Patepkite sviestu 23 cm skersmens apvalią kepimo formą.
2.
Suplakite vidutiniu greičiu sūrį, sviestą ir 1 stiklinę cukraus iki vientisos masės. Po vieną įdėkite kiaušinius (gerai išplakite prieš įdedant sekantį). Tam, kad nepadauginti miltų matuojant, persijokite juos į stiklinę arba įdėkite juos šaukštu. Sumaišykite miltus su druska ir kepimo milteliais. Įmaišykite miltus į tešlą. Sumaišykite likusį cukrų (1/4 stiklinės) su cinamonu. Sumaišykite 2 v.š. su obuoliais ir įmaišykite obuolius į tešlą.
3.
Įdėkite tešlą į kepimo formą. Išlyginkite viršų ir pabarstykite likusiu cinamoniniu cukrumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 50-60 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite keletą minučių formoje. Tada išimkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
4.
Suplakite grietinėlę su kondensuotu pienu ir papuoškite pyragą. Skanaus!