Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 700 gramų vištienos krūtinėlės
2 vienetai agurkų
2 vienetai apelsinų
1 vienetas morkų (didelių)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis kario
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais. Pagardiname kariu, paprika, pipirais, apšlakstome sojų padažu. Paliekame marinuotis bent pusvalandžiui.
2.
Vištieną apvoliojame krakmole ir apkepame aliejuje, kad gabalėliai apskrustų ir būtų traškūs.
3.
Pasigaminame padažą. Morką ir svogūną nulupame. Morką sutarkuojame šiaudeliais, svogūną supjaustome smulkiais kubeliais, agurką pusžiedžiais.
4.
Sviestą ištirpiname. Jame pakepiname svogūną. Tada sudedame morkas. Pakepiname tik vos vos (man skaniau, kai jos išlieka traškios). Į padažą įspaudžiame apelsinų sultis, sudedame pomidorų padažą. Pagal skonį gardiname druska. Sudedame agurkų gabalėlius. Viską pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Suberiame apkeptus vištienos gabalėlius. Permaišome ir leidžiame skoniams susidraugauti. Valgėme su ryžiais.