TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Pats geriausias keksas
Pats geriausias keksas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
230 gramų cukraus
210 gramų miltų
130 gramų pieno
125 gramai sviesto (lydytas)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/10 šaukštelio kepimo sodos
šiek tiek citrinos žievelės (tinka ir laimo arba apelsino)
Sirupui:
175 mililitrai vandens
85 gramai cukraus
3 šaukštai citrinų sulčių (tinka ir laimų sultys)
30 gramų medaus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 160 C.

2.
Ištepame riebalais ir pabarstome miltais kekso formą.

3.
Išlydome sviestą, jį išplakame su cukrumi, kol gerai išsimaišo.

4.
Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Įmušame po vieną kiaušinius ir juos gerai išsukame. Tešlą neturi būti puri, ji turi būti skysta - tai gero rezultato ženklas šiam keksui.

5.
Supilame pusę pieno ir suberiame pusę miltų. Išmaišome, kol nelieka sausų miltų. Supilame likusią dalį pieno ir suberiame likusius miltus. Išmaišome. Įtarkuojame norimą žievelę.

6.
Supilame tešlą į paruoštą skardą.

7.
Kepame apie 35 - 40 minučių, kol įdurtas į centrą peilis ištrauktas bus švarus.

8.
Sirupą gaminame likus 10 minučių iki kekso kepimo pabaigos. Į nedidelį prikaistuvį supilame medų, vandenį ir cukrų. Viriname, kol užverda (verdame apie 1 minutę, nuo virimo pradžios). Nukeliame nuo ugnies, įmaišome citrinų ir laimo sultis.

9.
Atvėsiname iki 75 C ir tada sulaistome dar šiltą keksą.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"



admin · 2019-03-24 18:00 · 658 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt