AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas slyvų (svoris su kauliukais)
200 gramų obuolių
1 vienetas aitriųjų pipirų
6 skiltelės česnako
3 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštas obuolių acto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Slyvas ir obuolius nuplauti, perpjauti pusiau, išsėklinti ir viską sumalti mėsmale.
2.
Slyvų ir obuolių masę supilti į puodą, berti smulkintą česnaką, aitriąją papriką, cukrų, druską.
3.
Puodą kaitinti iki užvirimo, nuolat maišant, kad neprisviltų. Kai užvirs, pavirti apie 10 minučių. Įmaišyti actą.
4.
Padažą pilti į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Stiklainius sustatyti dangteliais žemyn, uždengti šiltai ir palikti visiškai tvėsti. Laikyti vėsiame rūsyje.