TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Naminė datulių karamelė


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų minkštų datulių
150 mililitrų kokosų pieno (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Datules užpilu karštu vandeniu, kad visiškai apsemtų. Palieku 15 min pastovėti. Nusunkiu ir nulupu atšokokusias datulių odeles. Jeigu jūsų datulės super šviežios ir minkštutės, galite šį mirkymo ir lupimo žingsnį praleisti, bet aš labai rekomenduoju nepatingėti, nes trinant su odelėmis karamelė nebus tokia glotni.

2.
Išimu iš datulių kauliukus. Suberiu jas į trintuvą. Beriu žiuspnelį druskos ir užpilu kokoso pieno. Kokoso pieno kiekiu reguliuoju karamelės tirštumą. Jeigu noriu tirštesnės, kabliuojamos šaukštu, pilu mažiau, o jeigu padažiškešnės - pilu daugiau. Mano patarimas - iš pradžių pilkite apie 100ml kokoso pieno, t.y. tik tiek kad pakaktų skysčio viską sutrinti, o po to, jeigu norėsis, įpilsite dar.

3.
Viską sutrinu iki vientisos glotnios konsistencijos. Trinu vidutiniu greičiu, nes trinant didžiausiu kokoso pienas (ypač jeigu naudojate kokybišką, be tirštiklių) gali skilti į vandenį ir kokoso riebalus. Jeigu norisi skystesnės karamelės, įpilu dar šiek tiek kokoso pieno.

4.
Šaldytuve uždarame indelyje ši karamelė puikiai laikosi apie savaitę (laikau šviežių produktų skyriuje). Arba galite laikyti šaldiklyje - ten ji sukietėja, bet į ledą nesušąla, tad galima drąsiai pakabinti šaukštu kiek tuo kartu norisi ir atšildyti palikus kambario temperatūroje.


Patarimai:

Jeigu papildomai įdėsite porą šaukštų kakavos, turėsite šokoladinę karamelę. O jeigu įbersite daugiau druskos, bus puikus sūrios karamelės padažas (labai patariu pabandyti, ypač jeigu mėgstate klasikinę sūrią karamelę).


Šviežių datulių rasite daugumoje didesnių prekybos centrų. Jos paprastai būna supakuotos dėžutėse po 500-600 g ir laikomos šaldytuvuose vaisių ir daržovių skyriuose. Aišku, galite naudoti ir brangesnes medjool datules, bet sutrynus didelio skonio skirtumo nebus (tikrinau:), tad medjol datules valgau vietoje saldainio, o karamelei naudoju paprastesnes :)


Kokosų pieną rinkitės pilno riebumo, nes liesas kokosų pienas yra tiesiog riebus pienas atskiestas vandeniu, dažnai pridedant papildomų tirštiklių ir kitų cheminių priedų.


Jeigu karamelės norisi lengvesnės tekstūros, ne tokios kremiškos, trečdalį kokoso pieno galite pakeisti vandeniu.




admin · 2019-03-28 21:00 · 726 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt