Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai raudonosios paprikos (tinka ir kitų spalvų)
500 gramų maltos mėsos (naudojau perpus jautieną su kiauliena)
250 gramų ryžių (virtų)
100 gramų sūrio
1 vienetas svogūnų
1 sauja žalumynų (petražolių, krapų, bazilikų ar kt.)
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną ir žalumynus smulkiai sukapoti bei sumaišyti su malta mėsa ir virtais (būtinai visiškai atvėsusiais) ryžiais. Pagal skonį pagardinti druska, pipirais ir mėgiamais prieskoniais mėsai.
2.
Paprikas perpjauti pusiau ir išskobti sėklytes (kotelių nenupjaukite). Į paprikų puseles standžiai pridėti mėsos įdaro.
3.
Paprikas sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
4.
Likus keletui minučių iki kepimo pabaigos apibarstyti tarkuotu sūriu. Skanaus!