Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 750 gramų bulvių (naudojau šviežias)
300 gramų cukinijų
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Įdarui:
350 gramų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
4 šaukštai grietinės
1 saujelė svogūnų laiškų
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pievagrybius nuvalyti, supjaustyti, ir pakepinti keptuvėje drauge su svogūnų laiškais ir smulkintu česnaku. Suberti prieskonius, susmulkintus žalumynus ir grietinę. Išmaišyti ir nuimti nuo ugnies.
2.
Bulves nuskusti, cukiniją nulupti. Bulves ir cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Į tarkius įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais ir gerai išmaišyti.
3.
Kepimo formą (naudojau 20x20 cm dydžio) iškloti kepimo popieriumi. Dėti bulvių - cukinijų sluoksnį, po to grybų įdarą, o ant viršaus vėl bulvių - cukinijų sluoksnį.
4.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių.
5.
Patiekti su grietine ar kitu mėgiamu padažu. Aš patiekiau su grietine, sumaišyta su smulkintais krapais, česnaku, druska ir pipirais.