Porcijų skaičius: 30
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 350 gramų avižinių dribsnių
260 gramų žemės riešutų sviesto
100 gramų kokosų aliejaus
80 gramų migdolų drožlių (ar kitų mėgstamų riešutų)
6 šaukštai medaus
5 šaukštai kakavos (riebios, kokybiškos, nesaldintos)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prikaistuvyje ištirpinti riešutų sviestą (naudojau naminį, šiek tiek saldintą medumi) su kokosų aliejumi, vis pamaišant, kol bus vientisa masė. Dėti medų ir iš karto nuimti nuo kaitros, pilti vanilės ekstraktą ir maišyti, kol ištirps medus.
2.
Į dar šiltą masę berti kakavą, druską, migodlų drožles ir avižinius dribsnius. Maišyti, kol viskas tolygiai pasiskirstys.
3.
Kepimo popieriumi iškloti skardą ir ant jos šaukštu dėti avižų masės. Galima formuoti kokosų aliejumi išteptais delnais, kitokiu aliejumi tepti nepatarčiau, nes atsiras pašalinis skonis.
4.
Skardą dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriau pernakt. Geriausia laikyti šaldytuve.