TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 04:44
Traškūs cukinijų blyneliai su morkomis ir sūriu
Traškūs cukinijų blyneliai su morkomis ir sūriu

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų cukinijų
150 gramų morkų
2 vienetai kiaušinių
50 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
50 gramų miltų
2 skiltelės česnako - 1-2 skiltelės (spaustų arba smulkiai pjaustytų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek džiovinto raudonėlio
šiek tiek džiovintų bazilikų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Padažui:
pagal poreikį grietinės
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, užberkite šiek tiek druskos, permaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kol išsiskirs sultys.

2.
Atskirame inde smulkiai sutarkuokite morkas, užberkite šiek tiek druskos, permaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kol išsiskirs sultys.

3.
Nuo tarkuotų cukinijų ir morkų delnais gerai nuspauskite sultis.

4.
Nuspaustą tarkuotų cukinijų ir morkų masę sudėkite į dubenį. Suberkite tarkuotą sūrį, įmuškite kiaušinius, spaustą/smulkiai pjaustytą česnaką, druską, pipirus, prieskonius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

5.
Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol blyneliai gražiai apskrus.

6.
Padažui sumaišykite grietinę, druską, pipirus, česnako miltelius.

7.
Patiekite su grietinės padažu arba natūraliu jogurtu.




admin · 2019-04-01 15:00 · 698 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt