Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus pudros
250 mililitrų kiaušininis likeris
250 mililitrų aliejaus
125 gramai miltų
125 gramai krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
8 gramai vanilinio cukraus
šiek tiek sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įmušame kiaušinius ir beriame cukraus pudrą, plakame elektriniu plakikliu apie 1 minutę.
2.
Sudedame vanilinį cukrų, supilame kiaušininį likerį ir aliejų, išmaišome.
3.
Miltus, kepimo miltelius ir krakmolą sumaišome, persijojame ir atsargiai įmaišome į kiaušinių, likerio ir aliejaus masę.
4.
Kekso formos vidų aptepame sviestu ir supilame tešlą. Kepame iki 160 - 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 - 70 minučių. Ar keksas iškepęs, patikriname mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ištraukiamas sausas, keksas iškepęs, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti.
5.
Atvėsiname formoje, galima pabarstyti cukraus pudra.