Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų grietinės (riebios)
150 gramų kondensuoto pieno, saldinto
120 gramų miltų
7 gramai sodos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grietinę išmaišau su kondensuotu pienu.
2.
Miltus persijoju su soda ir sudedu į grietinę. Mentele arba plakimo šluotele maišau nuo dugno, kol nelieka sausų miltų. Stenkitės nepermaišyti, kad biskvitas gražiai iškiltų.
3.
Tešlą supilu į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą, naudoju 18 centimetrų skersmens. Formą pridengiu folija ir dedu į šaltą orkaitę. Orkaitės temperatūrą nustatau 160 C laipsnių.
4.
Po daugmaž 20 minučių nuo kepimo pradžios foliją nuimu. Biskvitas tuo metu būna jau pilnai tolygiai pakilęs, iškepus jokio "pilvuko" neatsiranda. Kepu biskvitą dar apie 20 minučių. Ar iškepęs, patikrinu mediniu pagaliuku - įbestas į biskvito vidurį pagaliukas turi būti sausas.
5.
Iškepus pirmiausia leidžiu biskvitui pravėsti formoje, o tada galutinai atvėsinu ant grotelių.
6.
Beje, šį biskvitą galima kepti ir su medumi vietoje kondensuoto pieno. Tokiu atveju medaus dedu 50 gramų, o grietinės 300 gramų. Arba galima medaus dėti 70 gramų, o grietinės 280 gramų, kitų ingredientų kiekiai lieka tokie patys.