Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
180 gramų miltų
125 gramai sviesto (šalto)
2 vienetai kiaušinių trynių
90 mililitrų pieno (šaltas)
1 šaukštelis druskos
5 lašai romo esencijos (arba šaukštelio romo)
Pertepimui:
800 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (kambario temperatūros Rududu arba pačių virto)
100 gramų graikinių riešutų (arba kitų mėgstamų)
1 saujelė gervuogių (nebūtina)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viename inde sumaišome miltus su druska.
2.
Kitame inde sumaišome pieną su kiaušinių tryniais ir romo esencija.
3.
Sviestą supjaustome mažais kubeliais, sumaišome su miltais šaukštu, po to įmaišome pieną su kiaušinių tryniais ir toliau maišome šaukštu (arba dviem šaukštais, arba elektriniu plakikliu, tešlai maišyti skirtomis šluotelėmis) iki vientisos masės. Neminkykite tešlos rankomis, nes sviestas sušils ir kepami blyneliai neteks reikiamo traškumo. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve pernakt.
4.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Tešlą padaliname į 10 dalių. Kiekvieną gabalėlį labai plonai iškočiojame, tada dedame ant kepimo popieriaus. Ant tešlos uždedame 19-20 cm pločio lėkštę ir aplink ją apipjauname apskritimą, kurį su kepimo popieriumi dedame į orkaitės skardą. Paplotį subadome šakute ir kepame įkaitintoje orkaitėje 5-6 min, kol šiek tiek parunda. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Taip iškepame visus papločius ir paliekame visiškai atvėsti. 1 paplotį sutrupiname iki smulkių trupinių. Vienu metu orkaitėje galite kepti 2 ar 4 papločius, priklausomai, kiek telpa ant orkaitės skardos.
5.
Riešutus labai smulkiai susmulkiname.
6.
Jei karamelizuotas pienas labai kietas, tuomet trumpai pašildome mikrobangėje. Mano naudotas karamelizuotas pienas buvo pakankamai kreminės konsistencijos, todėl gana lengvai tepėsi.
7.
Torto formavimas – ant serviravimo lėkštės dedame 1 paplotį, jį ištepame maždaug 1 kaupinu valgomu šaukštu karamelizuoto pieno, dedame kitą paplotį, jį taip pat ištepame karamelizuotu pienu ir apibarstome saujele riešutų. Taip suformuojame tortą, kas antrą paplotį pabarstydami riešutais. Ant paskutinio papločio ir torto šonų užtepame likusį karamelizuotą pieną. Trupinius sumaišome su likusiais riešutais ir apibarstome visą tortą. Papuošiame gervuogėmis ir dedame į šaldytuvą. Skanaujame po kelių valandų arba kitą dieną. Nekantriausi gali tortą iškart prapjauti