Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 150 gramų kreminio sūrio (+papuošimui)
150 gramų sūdytos lašišos (apytikriai)
2 vienetai jūros dumblių lapų nori
Ryžiams:
250 gramų apvaliųjų ryžių (skirtų sušiui)
2 šaukštai ryžių acto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ryžius supilkite į sietelį ir plaukite po tekančiu vandeniu iki kol ims bėgti skaidrus vanduo. Nuplautus, drėgnus ryžius palikite sietelyje pabrinkti 15-20 min.
2.
Ryžius užpilkite 450 ml vandens. Kaitinkite ant didelės ugnies iki kol užvirs. Virdami vis pamaišykite mediniu šaukštu ar mentele. Užvirus ugnį sumažinkite iki minimalios, puodą uždenkite dangčiu ir nemaišydami, nekilnodami dangčio virkite 10 min. Virimo pabaigoje vis patikrinkite ar nebėra vandens, jeigu vandens dar yra, pavirkite ryžius 1-2 min. ilgiau. Jeigu vanduo nugaruoja anksčiau, ryžius virkite 1-2 min. trumpiau. Ugnį išjunkite, puodą palikite uždengtą, nemaišykite. Palikite 10 min. pastovėti.
3.
Paruoškite ryžių acto pagardą. Actą, cukrų, druską sumaišykite ir pašildykite iki kol ištirps cukrus, druska. Neužvirinkite!
4.
Ryžius imkite mediniu šaukštu ar mentele ir paskleiskite plačiame dubenyje, ant padėklo, pjaustymo lentelės ar pan. Palaukite, kol kiek atvės, bet dar bus šilti. Šiltus ryžius apšlakstykite ryžių acto pagardu ir atsargiai išmaišykite. Atvėsinkite.
5.
Lašiša geriausiai tiktų kuo didesnio ploto vientiso gabalo. Ją supjaustykite kuo plonesnėmis riekėmis arba pirkite iš karto supjaustytą.
6.
Bambukinį kilimėlį išklokite maistine plėvele, kad prie jo neprikibtų ryžiai. Nori lapus perpjaukite išilgai perpus. Kiekvieną dėkite ant bambukinio kilimėlio, paskirstykite sluoksnį ryžių, viršuje palikdami siaurą juostelę.
7.
Apverskite nori lapą su prie jo prikibusiais ryžiais, kad ryžiai būtų prie kilimėlio, o nori lapas viršuje. Apatinėje lapo dalyje, palikdami poros pirštų tarpą nuo krašto, šaptepkite kreminiu sūreliu. Keldami kilimėlį suvyniokite sušį, gerai suspauskite delnais.
8.
Kilimėlį išvyniokite, susuktą volelį apvyniokite labai plonai supjaustytais lašišos gabalėliais. Jei neturite pakankamai didelių lašišos gabalėlių, tuomet lašiša apvyniokite kiekvieną gabalėlį individualiai, kai sušį jau supjaustysite.
9.
Suktinuką supjaustykite labai aštriu peiliu. Perpjaukite pusiau, gautas puses dar per pusę ir visus gabaliukus dar kartą padalinkite pusiau. Po kiekvieno pjūvio peilį nuvalykite drėgnu, švariu rankšluosčiu.
10.
Išdėliokite gabalėlius lėkštėje ir, jei norite, ant viršaus konditeriniu švirkštu išspauskite kreminio sūrelio. Patiekite iš karto su sojos padažu, vasabi.