Porcijų skaičius: 5
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų varškės 9%
400 gramų jogurto, natūralaus
200 gramų uogų (naudojau šilauoges, bet tinka ir kitokios)
6 vienetai datulių (arba pagal skonį medaus)
100 mililitrų vandens (karšto)
20 gramų želatinos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausiai pasiruošiu želatiną. Želatiną aš naudoju tirpią, kurią tiesiog užpilu karštu (bet ne verdančiu) vandeniu ir išmaišau, kol granulės ištirpsta. O tada palieku atvėsti. Jeigu naudotumėte įprastą brinkinamą želatiną, ją užpilkite vėsiu vandeniu ir palikite 15-20 min išbrinkti, o tada ištirpinkite virš garų vonelės ir palikite atvėsti.
2.
Kai želatina atvėsta, į trintuvo indą pilu jogurtą, dedu uogas, beriu datules (prieš tai išimu kauliukus), varškę ir viską sutrinu iki vientisos konsistencijos.
3.
Paragauju, ar patinka skonis, ar pakanka saldumo. Jeigu trūksta, papildomai įdedu šiek tiek medaus. Galima papildomai įdėti ir datulių, bet didesnis jų kiekis šiek tiek keičia kremo atspalvį į rusvą pusę, tad stengiuosi jų nepadauginti. Tada supilu želatiną ir viską dar kartą perplaku.
4.
Masę supilstau į nedidelius stiklinius indelius, juos uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą bent 4-5 valandoms (o dar geriau - nakčiai).
5.
Skanėstus puošiu pagal nuotaiką - šįkart tiesiog papuošiau šviežiomis šilauogėmis ir trupučiu kreminės varškės, pasaldintos medumi.