Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės miltų
100 gramų cukraus
110 gramų sviesto (minkšto)
2 vienetai kriaušių (gerai prinokusių šviežių arba konservuotų)
0.5 stiklinės jogurto (arba kefyro)
2 vienetai kiaušinių
1.5 šaukšto bulvių krakmolo
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išsukant po kiekvieno.
2.
Supilti jogurtą (arba kefyrą) ir išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais Persijotus sudėti į sviesto - kiaušinų masę ir lengvai, bet kruopščiai išmaišyti.
4.
Galiausiai sudėti nuluptas ir supjaustytas kubeliais kriaušes, lengvai permaišyti ir sudėti į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
5.
Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min (kol paviršius gražiai paruduos, o įsmeigtas medinis pagaliukas liks sausas, neapsivėlęs).