Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių (didelių)
350 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
1 šaukštelis druskos (ar pagal skonį)
1/4 šaukštelio pipirų
Patiekiant:
150 gramų karštai rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų
pagal skonį grietinės (ar graikiško jogurto)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti, sutarkuoti smulkia tarka ar sutrinti kombainu, kaip cepelinams, berti druską, pipirus ir išmaišyti. Skysčio nupilti nereikia.
2.
Dalimis berti miltus ir maišyti, kol tešla taps tiršta ir sunkoka maišyti - į tešlą pastatytas šaukštas "stovės" ir nelinks į šoną.
3.
Pjaustymo lentelę pabarstyti miltais, ant jos išversti bulvių masę.
4.
Platesniame puode užvirinti vandens ir peiliu nuo tešlos pjauti pailgus gabalėlius - volelius (maždaug 2 - 3 cm ilgio ir 1 cm pločio) ir braukti tiesiai į verdantį vandenį. Virti dalimis, kad virtinukai tarpusavyje nesuliptų.
5.
Kai virtinukai iškils į vandens paviršių, juos išimti kiaurasamčiu ir dėti į lėkštę. Toliau tokiu pačiu būdu išvirti visus virtinukus.
6.
Keptuvėje apkepinti smulkintą šoninę su smulkiai kapotu svogūnu.
7.
Patiekiant ant virtinukų dėti grietinės, ant viršaus - kepintos šoninės su svogūnais. Skanaus!