Porcijų skaičius: 12
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 100 gramų kokoso drožlių
1 šaukštas kokosų aliejaus (apie 20 gr)
2 šaukštai kokosų pieno (arba kitokio pieno, grietinėlės, žr. patarimus)
1 šaukštas medaus (arba 1-2 šaukštų klevų sirupo)
100 gramų juodojo šokolado (naudoju 85 proc.)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kokoso drožles, kokosų aliejų, kokoso pieną ir medų (arba klevų sirupą) suberiu į dubenį ir rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) trinu iki kol masė tampa lipni ir formuojama. Galima trinti ir nedideliu maisto smulkintuvu. Paragauju, ar pakanka saldumo, jeigu norisi daugiau, įdedu dar šiek tiek medaus (arba klevų sirupo).
2.
Masę išverčiu ant kepimo popieriumi išklotos lentutės ir spausdama rankomis suformuoju stačiakampį. Jį gerai apspaudau, kad neliktų oro tarpų. Formavimui galima naudoti ir mažą kepimo popieriumi arba maistine plėvele išklotą formelę (pvz. indelį šaldymui), bet rankomis man patogiau
3.
Dedu į šaldytuvą pusvalandžiui, kas sutvirtėtų ir supjaustau daugmaž 5x2 cm stačiakampiais.
4.
Supjaustytus dedu 5-10 min į šaldiklį (bus lengviau mirkyti šokolade) ir tuo tarpu išsitirpinu šokoladą.
5.
Kiekvieną saldainį dedu ant šakutės, merkiu į šokoladą, atsargiai nuvarvinu šokolado perteklių, dar nubraukiu jį į indelio kraštą ir dedu saldainuką ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės arba lentutės (nuo šakutės nustumiu dantų krapštuku). Kartais ant kiekvieno saldainuko viršaus dar uždedu išilgai perjautą migdolo riešuto puselę, bet tas visiškai nebūtina, labiau dėl estetikos :)
6.
Dedu trumpam į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų, o tada galima griebti ir gardžiuotis :)
7.
Ko nesuvalgome iškart (o atsilaikyti nelengva:), sudedu į sandarią dėžutę ir laikau šaldytuve. Ten jie puikiai išgyvena 1-2 savaites. Arba galima laikyti šaldiklyje kad ir kelis mėnesius, tiesiog prieš valgant leisti keletą minučių sušilti kambario temperatūroje.
Patarimai:
•
Vietoje kokosų pieno tinka grietinėlė (tiek paprasta, tiek augalinė), grietinė ar kitoks tiek augalinis, tiek gyvulinis pienas. Visigi su kokosų pienu man skaniausia :)
•
Kokosų aliejų galima keisti sviestu (tinka tiek paprastas, tiek ghee).
•
Saldumo kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį.
•
Aš šokoladą mėgstu gerą juodą bent 85 proc., bet jeigu mėgstate kitokį, drąsiai juo keiskite.