Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
250 gramų sausainių (naudojau "Gaidelio" tipo)
130 gramų sviesto (minkšto)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų braškių (truputį palikti papuošimui)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 vienetai kiaušinių trynių (galima ir nedėti)
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai želatinos
30 gramų juodojo šokolado
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su minkštu sviestu. Paruoštą sausainių masę sudėti ant torto formos, išklotos kepimo popieriumi, tvirtai paspausti, kad pagrindas būtų tvirtas.
2.
Braškes perpjauti išilgai ir braškių puselėmis iškloti tortinės sieneles, braškių vidinę pusę dėti prie sienelės. Palikti šaldytuve, kad pagrindas sustingtų.
3.
Kiaušinio trynius išplakti su cukrumi, kitame dubenėlyje išplakti grietinėlę. Kiaušinio trynius sumaišyti su maskarponės sūriu bei išplakta grietinėle. Gabalėliais supjaustyti 100 gramų braškių ir jas sudėti į kremą.
4.
Želatiną užpilti šiltu vandeniu ir ištirpinti. Paruoštą želatiną supilti į kremą ir išmaišyti.
5.
Kremą supilti ant sausainių pagrindo, ant viršaus užbarstyti tarkuotą šokoladą ir palikti tortą šaldytuve sustingti. Papuošti braškėmis.