Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų vištienos krūtinėlės
300 mililitrų kokosų pieno (riebesnio)
1 vienetas svogūnų (didelio)
50 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
1 šaukštas kario (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti smulkintus česnakus, tuomet smulkintus svogūnus ir kepinti, kol suminkštės.
2.
Sudėti smulkintą vištieną ir, pavartant apkepti apie 5-7 minutes. Kuo didesni vištienos gabalėliai, tuo ilgiau reikės kepti. Užberti kario ir išmaišyti. Kario prieskoniai būna skirtingo aštrumo, tad jo kiekį koreguokite savo nuožiūra - kepindami vištiena galite jo dėti šiek tiek mažiau, o jeigu norėsis stipresnio kario skonio, daugau jo įdėsite baigdami troškinti.
3.
Užpilti kokosų pieną, pagal skonį pagardinti druska ir patroškinti dar apie 5 minutes.
4.
Jeigu padažo norite tirštesnio, galite truputyje šalto vandens išmaišyti šaukštelį miltų ir šį mišinį maišydami supilti į troškinį pačioje gaminimo pabaigoje.
5.
Labai skanu valgyti su ryžiais. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais (ypač tinka šviežia kalendra).