Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Varškės kremui:
500 gramų kreminės varškės
150 mililitrų kondensuoto pieno, nesaldinto
100 gramų balto šokolado
70 mililitrų vandens
15 gramų želatinos
šiek tiek vanilės (pagal skonį)
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
Įdarui:
320 gramų uogų (šaldytų arba šviežių)
40 mililitrų vandens
10 gramų želatinos
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
Papuošimui:
šiek tiek uogų
šiek tiek šokolado
šiek tiek mėtų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Uogų įdarui užmerkti želatiną šaltame vandenyje, kad išbrinktų. Išbrinkusią pašildyti garų vonelėje, kad ištirptų, neužvirtinti!
2.
Uogas su cukrumi užvirinti ant mažos ugnies, pavirti apie 1 minutę ir sutrinti elektriniu smulkintuvu. Įmaišyti želatiną ir palikti atvėsti.
3.
Varškės kremui užmerkti želatiną su šiek tiek vandens, palikti kad išbrinktų (15-20 min) ir tada ištirpinti garų vonelėje, bet neužvirtinti!
4.
Varškę sumaišyti su ištirpintu šokoladu, pienu, cukrumi ir atvėsusia želatina.
5.
Kekso formą iškloti maistine plėvele, dėti sluoksnį varškės, tada uogų, vėl varškės, uogų... Sudėjus visus sluoksnius, pamaišyti. Desertą palikti šaldytuvę, kad sustingtų. Prieš patiekiant, atsargiai apversti ant lėkštės, nuimti formą, mastinę plėvelę ir papuošti išlydytu šokoladu, uogomis ir mėtos lapeliais.