Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
150 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubraukto)
šiek tiek cukraus pudros
Įdarui:
400 gramų varškės
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų uogienės (galima ir nedėti)
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kondensuotą pieną, kiaušinį ir persijotus miltus bei kepimo miltelius subėriau į dubenį ir mikseriu išsukau iki vientisos masės.
2.
Didelę stačiakampę kepimo skardą (kur būna prie orkaitės) išklojau kepimo popieriumi ir jį dar plonai patepiau sviestu (tada iškepus popierius lengviau nusiima). Supyliau tešlą ir šoviau į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 12-15 minučių, kol biskvito viršaus bus gražiai auksinis.
3.
Iškepusį biskvitą apverčiau ant cukraus pudra dosniai pabarstyto kepimo popieriaus lapo ir atsargiai nulupau kepimo popierių ir biskvitą susukau į vyniotinį (čia yra puikus video, kaip gražiai susukti biskvitą). Jį pridengiau švariu rankšluostėliu ir palikau atvėsti.
4.
Įdarui varškę blenderiu sutryniau su kambario temperatūros sviestu, pienu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Jeigu kremas atrodytų per tirštas (varškės būna skirtingo drėgnumo), įpilkite dar šlakelį pieno.
5.
Atvėsusį biskvitą išvyniojau, plonu sluoksniu aptepiau uogiene (naudojau aviečių, bet tinka ir bet kokia kita arba galima jos nedėti visai), o tada užtepiau varškės kremą. Susukau į vyniotinį ir padėjau į šaldytuvą per naktį, jog sutvirtėtų ir skoniai susigertų.
6.
Vyniotinį galima papuošti kaip tik norisi - tiesiog pabarstyti cukraus pudra, apšlakstyti tirpintu šokoladu, karamele ar dar kitaip.