Porcijų skaičius: 5
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų grietinės
77 gramai braškių želė (1 pakelio)
77 gramai apelsinų želė (1 pakelio)
3 šaukštai želatinos (+150 ml vandens)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas aguonų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Želė paruošti, kaip nurodyta ant pakuotės, tik vietoje 500 ml pilti po 400 ml. Išmaišyti, kol granulės ištirps, supilti į atskiras formas, palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Kai atvės, statyti į šaldytuvą, kol visiškai sustings. Tą geriausia padayrti iš vakaro.
2.
3 šaukštus želatinos užpilti 150 ml vėsaus vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti.
3.
Varškę pertrinti per sietelį. Sumaišyti su grietine, kondensuotu pienu. Vėliau ją pašildyti garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), palikti šiek tiek atvėsti.
4.
Aguonas nuplikyti, įmaišyti į varškės masę. Įspaudžiame citrinos sultis.
5.
Iš anksto paruoštą želė supjaustytu smulkiais gabalėliais.
6.
Į varškės masę plona srovele, nuolat maišant, supilti atvėsusią tirpintą želatiną. Sudėti ir atsagiai įmaišyti želė gabalėlius.
7.
Dedame į norimas formeles. Statome į šaldytuvą sustingti.