TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Sotus pyragas su šonine ir daržovėmis

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
700 gramų miltų (naudojau Kauno grūdų Ekstra)
300 gramų pieno
200 gramų sviesto (tirpinto)
20 gramų cukraus
10 gramų sausų mielių
5 gramai druskos
Įdarui:
200 gramų pievagrybių
1 vienetas baklažanų
100 gramų mocarela sūrio
100 gramų kietojo sūrio
50 gramų šaltai rūkytos šoninės
50 gramų krapų (smulkintų)
5 gramai prieskonių mėsai (naudojome Chimichurri)
Viršui:
1 vienetas kiaušinių trynių
Papuošimui:
šiek tiek džiovintos alyvuogės (arba paprastų juodųjų alyvuogių)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus suberiame į dubenėlį, tada įpilame pieną, ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą, suberiame cukrų, druską, sausas mieles ir išmaišome. Paliekame valandai pakilti.

2.
Įdarui keptuvėje pakepiname kubeliais pjaustytus baklažanus, riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir supjaustytą šoninę. Kepiname, kol nugaruos pievagrybių skystis.

3.
Šiek tiek pravėsusį daržovių įdarą sumaišome su tarkuotu mocarela sūriu, tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintais krapais.

4.
Pakilusią tešlą padaliname per pusę. Abi dalis iškočiojame į apskritimus tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų (kepimo popierius padeda kočioti tešlą, kad kočiojant ji nepriliptų).

5.
Vieną tešlos dalį įklojame į kepimo popieriumi išklotą (arba sviestu pateptą ir miltais truputį pabarstytą) kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens). Ant viršaus paskirstome įdarą. Užklojama kiu tešlos apskritimu ir pirštais užspaudome pyrago kraštus.

6.
Pyrago viršų patepame kiaušinio tryniu, pabarstome smulkintomis alyvuogėmis ir kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.




admin · 2019-05-15 21:00 · 677 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt