Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas cukinijų (be sėklų ir odos)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
140 gramų maltų džiūvėsėlių
60 gramų sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių (didelio)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį pipirų
šiek tiek baziliko
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukiniją stambiai sutarkuoti, pabarstyti druska ir palikti 15 minučių pastovėti. Tada labai gerai nuspausti, turėti likti apie pusė masės ar net mažiau.
2.
Į nusunktą cukiniją įmušti kiaušinį, pagardinti pipirais, išmaišyti. Berti džiūvėsėlius ir tarkuotą sūrį. Gerai išmaišyti.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Drėgnais delnais iš cukinijų masės formuoti kukulaičius ir dėti kepti. Apkepti iš visų pusiu, vis pavartant, kol apkeps. Kukulius atidėti į kitą indą ir pridengti, kad nevėstų.
4.
Keptuvėje apkepinti smulkintą svogūną ir česnaką iki suminkštės. Sudėti pomidorus ir patroškinti, kol naguors šiek tiek skysčio ir padažas sutirštęs.
5.
Į padažą dėti kukulaičius ir troškinti, vis pavartant ir užpilant padažo apie 10-15 minučių.
6.
Patiekiant papuošti bazilikais ar kitais mėgiamais žalumynais. Skanaus!