TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Skanieji virti varškėtukai su labai skaniu padažu
Skanieji virti varškėtukai su padažu

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų varškės
0.5 stiklinės miltų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
šiek tiek druskos
Padažui:
50 mililitrų grietinėlės
30 gramų sviesto
0.5 šaukštelio cukraus
Pabarstymui:
šiek tiek cinamono

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę gerai ištrinti su cukrumi, žiupsneliu druskos ir kiaušiniu. Įmaišyti miltus ir užminkyti tešlą. Tikslų miltų kiekį žiūrėkite pagal tešlos konsistenciją, nes jeigu varškė šlapesnė ar naudojamas kiaušinis didesnis, miltų gali reikėti ir daugiau. Tešla turėtų gautis minkoma, labai nelimpanti prie rankų, bet ir ne kieta.

2.
Tešlą "suraityti" į ilgą, bet nestorą volelį ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

3.
Užvirinti vandenį su šaukšteliu aliejaus (kad nepriliptų varškėtukai vienas prie kito) ir jame išvirti varškėtukus. Virti reikėtų atidengtame puode. Kai sumesite vaškėtukus, jie nusileis į paviršių, o po to ims kilti. Nuo iškilimo juos pavirkite apie 2-3 minutes, o tada išgriebkite kiaurasamčiu.

4.
Padažui į puoduką supilti grietinėlę, sviestą ir truputį pakaitinti. Įberti šiek tiek cukraus. Išmaišyti ir juo užpilti varškėčius, pabarstyti cinamonu. Skanaus!




admin · 2019-05-22 09:00 · 688 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt