TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 10:24
Skanieji varškėtukai be kiaušinių - gardūs ir virti, ir kepti
Virti varškėtukai varškėčiai be kiaušinių

Porcijų skaičius: 1

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
180 gramų varškės
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 šaukštelis cukraus (saldžiam variantui)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių (kepamiems varškėčiams)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viską elementariai suminkau dubeny. Jei varškė labai sausa, gali pritrūkti sukibimo, tuomet pilu truputį vandens. Tešla turi gautis standi, lengvai formuojama. Suvolioju ilgas juostas ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Gaila, kad nebeturiu lenktos tarkos, su kuria kadaise gamindavome ežiukus, tenka apsiriboti vienodos formos virtinukais.

2.
Puode užverdu vandenį, sūriems varškėtukams jį pasūdau, saldiems nededu jokių priedų. Sūdau gausiai – į 1 l vandens beriu 1 nubrauktą šaukštelį druskos. Vandeniui užvirus, sudedu virtinukus ir nuo jų pakilimo į paviršių paverdu apie 2 min.

3.
Kepamiems varškėčiams tešlą būtinai palaikau bent 2 - 3h kambario temperatūroje, tuomet manai išbrinksta. Į tešlą papildomai dedu druskos ar cukraus (žiūrint su kuo planuojame valgyti), iš tešlos formuoju piršto storio blynelius, kuriuos apkepu keptuvėje šlakelyje aliejaus.

4.
Tiekiu su sviesto - grietinės padažu ar uogienėmis.




admin · 2019-05-24 18:01 · 683 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt