TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Naminis pomidorų padažas be cukraus
Pomidorų padažas be cukraus


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
6 vienetai pomidorų (didelių, gerai prinokusių)
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštas medaus
4 skiltelės česnako (smulkiai kapoto)
1 šaukštelis raudonėlio (džiovinto)
1 vienetas lauro lapų
1 žiupsnelis kajeno pipiro
šiek tiek druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorų viršūnėlėse odelę lengvai įpjaukite, apliekite verdančiu vandeniu, perliekite juos šaltu vandeniu, nulupkite odelę, supjaustykite pomidorus kubeliais.

2.
Puode įkaitinkite aliejų ant vidutinio stiprumo ugnies. Suberkite smulkintus svogūnus, kepkite apie 5 min., kol pagels ir suminkštės, suberkite smulkintą česnaką, pakaitinkite dar minutę, tada suberkite pjaustytus pomidorus ir įdėkite lauro lapą. Kaitrą sumažinkite ir leiskite pomidorams virsnoti pridengtame puode apie 20 min. Sudėkite medų, suberkite džiovintą raudonėlį, pagardinkite kajeno pipirais bei druska ir leiskite padažui virsnoti atvirame puode dar 30 min. Baigiant padažui virti supilkite balzamiko padažą.

3.
Kadangi padažą šįkart dariau greitam vartojjimui, aš jį ir virinau ne per ilgiausiai, o konservavimui skirtą padažą aš gaminčiau pagal tokį pat recepta, tik aš jį virinčiau 2 ar net 3 valandas, kad padažas gerai susikoncentruotų ir sutirštėtų, o tada supilčiau į sterilius stiklainiukus.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2019-05-26 09:01 · 689 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt