Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 350 gramų pievagrybių (pjaustytų)
150 mililitrų daržovių sultinio
150 mililitrų pieno (galima keisti augaliniu)
1 vienetas svogūnų (smulkinto)
4 šaukštai balto vyno
2 šaukštai bulvių krakmolo
3 skiltelės česnako (smulkintų)
1 pundelis žalumynų
1 šaukštas augalinio aliejaus
1 šaukštas sojos padažo
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio česnakinės druskos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti svogūną, kol suminkštės. Suberti smulkintus česnakus ir kepinti, kol jie paskleis malonų aromatą. Sudėti pjaustytus pievagrybius ir pakepinti apie 5 minutes.
2.
Sumaišyti baltą vyną, sojų padažą ir daržovių sultinį. Supilti į keptuvę su grybais ir kaitinti, kol užvirs ir dalis vandens nugaruos.
3.
Pieną sumaišyti su bulvių krakmolu ir supilti į keptuvę. Sumažinti ugnį ir maišant pavirti, kol padažas pradės tirštėti.
4.
Pagardinti prieskoniais, suberti smulkintus žalumynus ir išmaišius išjungti viryklę. Patiekti su norimu garnyru.