TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Šventiškas mėsos ir daržovių "kalnas"
Mėsos ir daržovių kalnas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos faršo
2 vienetai kiaušinių
2 saujos morkų (tarkuotų)
2 saujos kopūstų (tarkuotų)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 šaukštai majonezo (su kaupu)
2 šaukštai garstyčių
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį džiovinti salierai
pagal skonį džiovintų žolelių mišinio
šiek tiek aliejaus
Aptepimui:
1 šaukštelis majonezo
1 šaukštelis garstyčių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną ir česnaką susmulkinam ir pakepinam su trupučiu aliejaus, atvėsinam.

2.
Mėsą dedam į didelį dubenį, įmušam kiaušinius, dedam majonezą, garstyčias, pakepintus svogūnus ir česnaką, beriam visus prieskonius, džiuvėsėlius, morkas, kopūstus ir gerai išminkom.

3.
Susidrėkinam rankas, imame visą mėsą ir trenkiam į stalą, reikia gerai padaužyti, kad neliktų tarpelių, išeitų oras.

4.
Drėgnomis rankomis formuojam pailgą "mėsos kalną", perdedam į vandeniu suvilgytą kepimo formą ir aptepam majonezo-garstyčių mišiniu. Aplink pridedam bulvių, apibarstom mėgstamais prieskoniais, įpilam apie pusę stiklinės vandens ir dedame kepti į 200 C laipsnių orkaitę. Kepam apie 1 valandą arba šiek tiek daugiau.

5.
"Mėso kalnas" turi gražiai apskrusti, o įsmeigus šakutę, bėgti skaidrus skystis. Kepimo eigoje porą kart palaistom išsiskyrusiu skysčiu."Mėsos kalnas" nuo daržovių sultingas ir minkštas. Labai skanu valgyti su daržovių salotomis, galima pasidaryti ir padažiuką.




admin · 2019-06-07 12:00 · 443 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt