Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 stiklinė datulių (geriau iš dėžučių, jos minkštesnės)
1 stiklinė džiovintų vaisių (arba džiovintų uogų)
1 stiklinė riešutų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Riešutų apkepinti nebūtina, bet jei kepinsite: įkaitinkite orkaitę iki 175 C laipsnių, riešutus paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 10 - 12 minučių. Palikite atvėsti.
2.
Į maisto smulkintuvą sudėkite riešutus, truputį pasmulkinkite, tuomet dėkite džiovintus vaisius, datules ir riešutus. Pamalkite kelis kartus po sekundę, tuomet įjunkite prietaisą ir smulkinkite 30 sekundžių. Nugramdykite masę nuo kraštų, malkite dar 1 - 2 minutes, kol susimals iki vientisos masės.
3.
Ant maistinės plėvelės ar kepimo popieriaus sudėkite datulių masę, rankomis suformuokite maždaug 20x20 cm vienodo storio kvadratą. Uždenkite plėvele ar popieriumi. Palikite šaltai bent valandai ar nakčiai.
4.
Supjausykite norimo dydžio gabalėliais, kiekvieną įvyniokite atskitai. Paruoštus batonėlius galite laikyti šaldytuve iki kelių savaičių, o šaldiklyje iki 3 mėnesių. Valgyti juos galima ir tiesiai iš šaldiklio ir kambario temperatūros.