Porcijų skaičius: 3
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 10 vienetų bulvių (nedidelių)
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė pieno (nepilnos)
50 gramų fermentinio sūrio (kuo daugiau, tuo skaniau)
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek sviesto (arba aliejaus)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskusti ir išvirti. Bulves užpilti pienu ir sutrinti į košę, košė turi būti gan tiršta, jei bus per skysta, galite įdėti miltų. Berti druskos, pipirų, išmaišyti.
2.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka ir suberti į bulvių košę, gerai išmaišyti.
3.
Kiaušinius išplakti.
4.
Iš bulvių masės formuoti kamuoliukus, pamirkyti kiaušinių plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliuose.
5.
Dėti kamuoliukus į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.