AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį ridikėlių (kiek tilps į stiklainius)
1 litras vandens
70 mililitrų acto (arba 90 ml 6 proc. obuolių ar vyno acto)
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
šiek tiek garstyčių grūdelių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek kvapnieji pipirai
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ridikėlius švariai nuplaunu, nupjaustau galiukus ir pasmulkinu - jeigu dideli, pjaustau ketvirčiais, o jeigu mažesni - pjaunu per pusę. Jeigu visai mažučiai, palieku cielus.
2.
Stiklainius švariai išplaunu ir iškaitinu orkaitėje.
3.
Į kiekvieną stiklainį dedu šiek tiek garstyčių grūdelių, po keletą juodųjų pipirų grūdelių, po 1-2 kvapiniuosius pipirus ir po 1 lauro lapą. Į stiklainius standžiai sudedu ridikėlius.
4.
Į puodą supilu vandenį, druską, cukrų ir užvirinu, pamaišydama, kad cukrus ir druska ištirptų. Kai užverda, supilu actą ir dar kartą užkaitinu.
5.
Karštą marinatą užpilu ant ridikėlių.
6.
Stiklainius sandariai užsuku švariais, karštu vandeniu nuplikytais danteliais.
7.
Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, šiltai apkloju (pūkine kaldra, pledais) ir palieku visiškai atvėsti.
8.
Marinuotus ridikėlius laikau vėsiame rūsyje.
Patarimai:
•
Nenustebkite, kad truputį pastovėjęs marinatas taps rožinės spalvos. Čia nuo ridikėlių, taip ir turėtų būti :)
•
Mano rūsys, kuriame laikau konservus, gal ir nėra tobulai šaltas, bet tikrai vėsus ir nedrėgnas. Jeigu neturite šalto rūsio ar sandėliuko, šiuos konservus, kaip ir bet kuriuos kitus, geriau dėl visa pirma pasterizuokite ir tik tada užsukite laikymui.