Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
200 gramų grietinės
1 gabalas rūkytos dešros
3 šaukštai sviesto
1 šaukštas aliejaus
1 saujelė česnakų laiškų (smulkintų)
šiek tiek fermentinio sūrio
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kruopščiai nuplaukite bulves. Įtrinkite kiekvieną bulvę aliejumi, sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
2.
Iškeptas bulves išimkite iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Tuomet nupjaukite "viršūnėles". Šaukštu išskobkite bulvės vidų, palikdami šiek tiek minkštimo.
3.
Išskobtą bulvių masę sudėkite į dubenį ir sugrūskite bulvių grūstuvu kartu su sviestu ir grietine. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, suberkite česnako laiškus ir kubeliais pjaustytą dešrą bei išmaišykite.
4.
Bulves įdarykite paruoštu įdaru, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į orkaitę 20 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.