Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių (virtų)
100 gramų sūrio
70 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
200 gramų brokolių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto raudonosios paprikos
1 sauja žalumynų
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virtas bulves sutrinkite grūstuve. Sūrį sutarkuokite.
2.
Brokolį supjaustykite žiedynais, nuplikykite. Susmulkinkite.
3.
Morkas, svogūną ir papriką sutarkuokite ar labai smulkiai supjaustykite ir trumpai apkepinkite.
4.
Dideliame dubenyje bulves sumaišykite su sūriu, lengvai paplaktu kiaušiniu, visomis daržovėmis, miltais, smulkiai kapotu arba išspaustu česnaku ir žalumynais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
5.
Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Rankomis formuokite nedidelius blynelius, dėkite į keptuvę ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių. Beje, jeigu formuojant blynukus tešla labai liptų prie rankų, įdėkite dar truputį miltų, nes bulvės būna skirtingo krakmolingumo ir kartais jų gali prireikti truputį daugiau.