TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sotūs žirnių kepsneliai su kario padažu
Vegetariški žirnių kepsneliai kotletai

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų džiovintų žirnių
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 sauja kalendros (smulkintos, šviežios)
1 vienetas aitriųjų pipirų (arba serano, mažo)
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio maltos ciberžolės
1/4 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
pagal poreikį saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
Padažui:
1 vienetas pomidorų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (mažo)
110 mililitrų vandens
2 skiltelės česnako
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis imbiero (tarkuoto, šviežio)
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio maltos kalendros
1/4 šaukštelio druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žirnius užpilame vandeniu ir paliekame brinkti pernakt. Po to nupilame vandenį, pusę žirnių sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės, o kitą pusę sutriname taip, kad liktų didesnių gabalėlių. Tada abi mases sumaišome viename inde.

2.
Svogūną nulupame, labai smulkiai supjaustome. Iš aitriojo (ar serano) pipiro išimame sėklytes, labai smulkiai supjaustome.

3.
Žirnių masę sumaišome su svogūnu, čili pipiru, kalendra, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.

4.
Keptuvėje įkaitiname pakankamai aliejaus ant vidutinės ugnies. Imame po 1 valg. š. žirnių masės ir formuojame apvalius maždaug 6 cm skersmens ir 0,5 cm storio apskritimus, juos dedame į įkaitusį aliejų ir kepame iš abiejų pusių, kol kepsneliai gražiai apskrunda. Kiekvienas kepsnelis kepa ~4 min. Iškepusius kepsnelius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip iškepame visus kepsnelius.

5.
Padažui svogūną nulupame, susmulkiname. Česnako skilteles nulupame ir sutriname česnako spaustuku. Pomidorą supjaustome mažais kubeliais.

6.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja. Po to sudedame česnaką, pomidorą, sutarkuotą imbiero šaknį ir prieskonius. Išmaišome ir pakepiname 1 min. Tada sudedame miltus, gerai išmaišome, pakepiname 1 min. Galiausiai supilame vandenį, išmaišome ir užverdame. Tada sumažiname ugnį ir pakaitiname padažą dar apie 5 min, paliekame šiek tiek pravėsti. Padažą sutriname blenderiu iki vientisos piure masės arba jei norite galite palikti šiek tiek nesutrintų gabalėlių.

7.
Kepsnelius patiekiame su kario padažu ir mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.




admin · 2019-06-18 21:00 · 676 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt