Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų bulvių (virtų, geriau su lupena, krakmolingesnių)
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas kiaušinių (didelio ar 2 mažų)
1 pundelis krapų (ar kitokių mėgstamų žalumynų)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves, jei virtos su lupena, nulupti, sutrinti bulvių košei skirtu įrankiu ar sumalti mėsmali. Netrinkite elektriniu trintuvu, nes masė taps per skysta!
2.
Į bulves įmušti kiaušinį, pagardinti druska ir pipirais.
3.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka, berti į kiaušinių masę. Krapus smulkiai sukapoti ir berti į bulves. Masę išminkyti ir palikti 10 minučių pastovėti.
4.
Pirmiausia iki vidutinės kaitros įkaitinti keptuvę, tik tuomet pilti aliejų ir palaukti, kol šis įkais. Taip kepsneliai mažiau lips prie keptuvės.
5.
Drėgnais delnais formuoti storokus, nedidelius kepsnelius, kepti keptuvėje, kol apskrus iš abiejų pusių. Skanaus!
Patarimai:
•
Svarbu nuplautus žalumynus labai gerai nusausinti, kad nesuskystintų masės.
•
Masės tvirtumas taip pat priklauso nuo bulvių krakmolingumo, todėl, jei naudojate mažiau krakmolingas, dėkite mažesnį kiaušinį. Jeigu kepsniukai atrodo labai netvirti, galite prieš kepdami juos apvolioti truputyje miltų (tinka tiek paprasti, tiek pvz. grikių, ryžių ar kukurūzų) ar krakmolo.