AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų pomidorų
400 gramų baklažanų
400 gramų cukinijų
200 gramų svogūnų
200 gramų paprikos
100 gramų morkų
80 gramų česnako
50 gramų aitriosios paprikos
Marinatui:
100 mililitrų aliejaus
100 mililitrų vandens
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas acto 9%
pagal skonį druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Baklažanams ir cukinijomis nupjauti uodegėles, nulupti, supjaustyti kubeliais, jei cukinijos peraugusios, išskobti sėklytes.. Svogūnus nulupti, supjaustyti kubeliais, taip pat supjaustyti nuvalytas paprikas (ir aitriąją), pomidorus. Morkas sutarkuoti burokine tarka.
2.
Marinatui išmaišyti vandenį su actu, aliejumi, cukrumi ir druska.
3.
Daržoves sudėti į puodą, užpilti marinatu ir išmaišyti. Puodą uždengti ir kaitinti, kol pradės šiek tiek burbuliuoti. Vis pamaišyti, kad masė neprikeptų prie dugno. Troškinti apie valandą.
4.
Pagardą sudėti į iškaitintus, švarius stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Sustatyti dangteliais žemyn, uždengti pūkine striuke, palikti visiškai atvėsti. Saugoti vėsiame rūsyje ar šaldytuve.