Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
1 kilogramas varškės
350 gramų miltų
260 gramų sviesto
135 gramai cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
5 vienetai obuolių
2 šaukštai cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pertriname varškę per sietelį. Beriame cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų į pertrintą varškę ir kruopščiai išmaišome.
2.
Į varškės masę sutarkuojame kambario temperatūros margariną/sviestą ir gerai išmaišom iki vientisos masės. Į varškės masę palaipsniui persiejame miltus ir išmaišome. Svarbiausia, kad tešla neliptų prie rankų ir būtų minkšta
3.
Kol pjaustysime obuolius, tešlą tam laikui padedame į šaldytuvą. Obuolius supjaustome norimo dydžio ir formos riekelėmis ir pabarstome cukrumi. Jei namie yra – geriau rudu.
4.
Tešlą išimame iš šaldytuvo ir iškočiojame 2 mm storio.
5.
Supjaustome peiliu trikampius ir suvyniojame obuolio riekelę. Sausainius patepame suplaktu kiaušiniu.
6.
Dedame į iki 140 - 160 C įkaitintą orkaitę 15 - 20 minučių. Preliminariai tiek, kol sausainiukai gražiai apskrus. Tuomet iškart išimkite, kad neperkeptų.
7.
Palaukiame šiek tiek, kol atauš ir vaišiname šeimyną ar draugus :)