Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos šlaunelių mėsos
1 vienetas brokolių (nedidelio)
1 pundelis svogūnų laiškų
6 šaukštai vandens
4 šaukštai aliejaus
3 šaukštai medaus
3 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai sezamo sėklų
0.5 vieneto aitriosios paprikos
2 centimetrai imbiero
1 skiltelė česnako
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Brokolį supjaustyti žiedynais. Nuplikyti verdančiu vandeniu (ar 30 sekundžių įdėti į verdantį vandenį), nukošti ir atidėti.
2.
Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų iki vidutinės kaitros, vištieną apkepinti, vis pavartant, kol iškeps viduje, apie 8 - 12 minučių. Vištieną išimti iš keptuvės ir atidėti.
3.
Česnaką smulkiai sukapoti ar išspausti, aitrią papriką susmulkinti, imbierą sutarkuoti smulkia tarka ar smulkiai sukapoti. Viską sudėti į keptuvę, maišant kepinti, kol česnakas paskleis malonų aromatą.
4.
Atgal į keptuvę sudėti vištieną. Dėti medų, pilti sojos padažą, vandenį. Kaitinti, vis pavartant, kol padažas truputį sutirštės (išgaruos dalis vandens).
5.
Svogūnų laiškus smulkiai sukapoti, sudėti į keptuvę kartu su brokoliais ir dar kelias minutes pakepinti.
6.
Pabarstyti sezamo sėklomis. Patiekti su virtais ryžiais.