Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų graikiško jogurto
230 gramų miltų
1 stiklinė šilauogių
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
50 gramų aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas citrinos žievelės (tarkuotos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Trupiniams:
150 gramų miltų
100 gramų sviesto (tirpinto)
70 gramų cukraus
1 žiupsnelis cinamono (nebūtina)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Trupiniams miltus sumaišykite su cukrumi, supilkite tirpintą sviestą, masę patrinkite tarp pirštų iki trupinių ir dėkite į šaldytuvą.
2.
Tešlai dubenyje sumaišykite cukrų, žiupsnelį druskos bei citrinos žievelę, viską patrinkite, kad gerai susimaišytų. Įmuškite kiaušinius ir viską išplakite. Sudėkite jogurtą, aliejų, citrinos sultis, vanilės ekstraktą ir viską išmaišykite. Įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suberkite į tešlą dalį šilauogių, dalį pasilikite papuošimui, ir dar kartą viską atsargiai išmaišykite.
3.
Supilkite tešlą į keksiukų formeles, užpildykite apie 2/3 formelės. Ant kiekvieno keksiuko dėkite po porą šaukštelių trupinių masės, viršų papuoškite šilauogėm.
4.
Dėkite į 205 C laipsnių orkaitę, po 5 minučių kaitrą sumažinkite iki 180 C laipsnių ir kepkite dar apie 15 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Prieš ragaudami palikite atvėsti.