TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sluoksniuotos tešlos pyragas su paukštiena ir pievagrybiais
Sluoksniuotos tešlos pyragas su paukštiena ir pievagrybiais

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
550 gramų sluoksniuotos tešlos (naudojau 2 pakuotes nešaldytos)
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
šiek tiek sezamo sėklų (pabarstymui)
šiek tiek sviesto (arba aliejaus, kepimui)
Įdarui:
700 gramų kalakutų krutinėlės
250 gramų pievagrybių (naudojau rudus)
150 gramų špinatų (šaldytų arba šviežių)
150 gramų grietinės
110 gramų sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų (didelio)
3 skiltelės česnako
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kalakuto krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apkepti keptuvėje su sviestu, pagardinti druska.

2.
Kitoje keptuvėje apkepkti pievagrybius su svogūnu ir česnaku, pagardinti druska, pagardinti pipirais ir įdėti grietinės. Sudėti apkeptą kalakuto krūtinėlę ir patroškinti. Palikti, kad atvėstų.

3.
Špinatus atšildyti, nuvarvinti nereikalingą skystį, sumaišyti su krūtinėle ir pievagrybiais.

4.
Kiekvieną tešlos lakštą supjaustyti horizontaliai į dvi juostas, man gavosi 20.5x12 cenimetrų lakštai. Jei naudosite šaldytą tešlą, ją pakočiokite ir supjaustykite tokio dydžio juostomis.

5.
Ant krašto dėti įdarą, pabarstyti sūriu, suvynioti į vyniotinį, padėti jį ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, ir susukti į "sraigę". Likusią tešlą taip pat užpildyti įdaru, suvynioti ir susukti aplink pirmą susukimą, kraštus sujungti, kad įdaras neišbėgtų.

6.
Pyrago viršų aptepti išplaktu kiaušinių ir pabarstyti sezamo sėklomis Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 35 - 45 minutes.




admin · 2019-07-09 12:00 · 620 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt