Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas moliūgų (nulupto, be sėklų)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 litras vištienos sultinio
200 gramų vištienos filė
pagal skonį prieskonių paukštienai
1 šaukštas sviesto
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
0.5 stiklinės makaronų (smulkių, naudojau orzo)
200 mililitrų grietinėlės
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgą nulupti ir išimti sėklas, morkas nuskusti, viską supjaustyti kubeliais.
2.
Morkas ir moliūgus išvirti garuose arba kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių, kol suminkštės.
3.
Kol kepa daržovės, supjaustyti vištienos filė nedideliais kubeliais. Keptuvėje ištirpinti sviestą, ššspausti česnako skilteles ir apkepinti svieste. Sudėti kubeliais pjaustytus vištienos filė, pagardinti paukštienos prieskoniais. Kepti, kol visiškai iškeps.
4.
Išvirusius moliūgus ir morkas sutrinti elektriniu trintuvu ir supilti į puodą. Į tyrę įpilti karštą sultinį, suberti iškeptos vištienos gabaliukus bei makaronus. Pagardinti druska ir pipiriukais. Viską virti tol, kol makaronai išvirs, pagal nurodymus ant pakuotės. Verdant maišyti, kad nepritrauktų prie dugno.
5.
Baigiant virti supilti grietinėlę. Tiekti galima su skrudinta duona. Skanaus!