TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 14:50
Nostalgiški bulviniai ežiukai (abriedukai)
Bulviniai ežiukai abriedukai

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų bulvių (virtų)
1.5 stiklinės miltų
1 vienetas kiaušinių (nedidelio)
šiek tiek druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sumalam mėsmale ar sutarkuojam burokine tarka. Įmušam kiaušinį, įberiam druskos ir išmaišom. Suberiam miltus ir užminkom tešlą. Miltų kiekį galite šiek tiek pakoreguoti pagal save - tešla turi nelipti prie rankų, bet neturi būti labai kieta.

2.
Tešlą padaliname į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies ant miltuoto paviršiaus suvoliojame volelį. Jį supjaustome mažais gabalėliais ir vis pamiltuodami braukiame gabalėlius po vieną per vidinę bulvių tarkos pusę: pridedame gabalėlį tešlos prie tarkos ir, lengvai spausdami nyksčiu, perbraukiame.

3.
Paruoštus "abriedukus" dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Kai užverda, paverdame dar apie 7-10 minučių.

4.
Išvirusius išgriebiame ir patiekiame su mėgiamu padažu. Tinka ir spirgučiai, ir grietinė, tirpintas sviestas, grybų padažas ar dar koks, kokį labiau mėgstat.




admin · 2019-07-17 12:00 · 650 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt