AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
120 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų, naudojome "Dr. Oetker")
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome "Dr. Oetker")
Viršui:
pagal poreikį šokoladinis glaistas (naudojome "Dr. Oetker")
pagal poreikį pabarstukų (naudojome "Dr. Oetker")
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą šakute ar mediniu šaukštu ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2.
Po vieną įmušti ir įmaišyti kiaušinius iki vientisumo.
3.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę.
4.
Dalimis įsijoti miltus ir kepimo miltelius, atsargiai maišant. Tešlą supilti į formą (naudojome nelimpančią 28*10 centimetrų, bet tiktų ir apvali su skylute viduryje), išlyginti paviršių.
5.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus-apačia) apie 40 minučių (patikrinti mediniu smeigtuku, ar iškepė - jei įsmeigus ir ištraukus jis sausas, reiškia, kad iškepė). Iškepusį palikti šiek tiek pravėsti pravertomis orkaitės durelėmis.
6.
Šokoladinį glajų paruošti pagal nurodymus ant pakuotės.
7.
Iš formos išimti keksą, aplieti glajumi. Papuošti pabarstukais.