TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Morenginis tortas "Dainava" pagal senąjį receptą
Morenginis tortas "Dainava" pagal senąjį  receptą

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Morengui:
8 vienetai kiaušinių baltymų
250 gramų lazdyno riešutų (kepintų, smulkintų)
370 gramų cukraus
50 gramų miltų
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio citrinų sulčių
Kremui:
330 gramų sviesto
250 gramų cukraus
1 stiklinė pieno
25 gramai kakavos
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai romo (tinka ir brendis ar konjakas)
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia reikia pasiruošti "brandintus" kiaušinių baltymus. Tam pirmiausia atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus supilkite į sandarų indą, jį uždarykite dangteliu ir šaldytuve palaikykite bent parą (galima ir kelias paras). Likus kelioms valandoms iki gaminimo, išimkite baltymus iš šaldytuvo ir dar kelias valandas palaikykite kambario temperatūroje (irgi sandariai uždarytus).

2.
Morengams miltus ir 70 g cukraus sumaišykite su smulkintais riešutais. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus, kol truputį suputos, tuomet pilkite citrinų sultis ir plakite iki minkštų putų. Berkite likusį cukrų ir vanilę, plakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite miltų ir riešutų masę.

3.
Ant kepimo popieriaus nubrėžkite du daugmaž 22 cm apskritimus ir ant jų formuokite morengo lakštus. Išlyginkite paviršių. Kepkite iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas 30 minučių. Iškepę lakštai turi gautis lengvi, baltos arba labai šviesiai rusvos spalvos bei lengvai nusiimti nuo kepimo popieriaus. Jų apačia turi būti kieta. Išėmę iš orkaitės morengus palikite atvėsti ant grotelių bent kelioms valandoms. Kad torto šonai būtų lygūs, aš atvėsusių morengų kraštus šiek tiek apipjaunu (ant jų viršaus uždedu 22 cm kepimo formą arba lėkštę ir tada aštriu peiliu nupjaunu išsikišusius kraštelius). Apipjaustant likę trupiniai po to labai tinka tortui papuošti.

4.
Kremui suplakite kiaušinius su cukrumi. Įkatinkite pieną (neleiskite užvirti) ir plona srovele, nuolat plakdami pilkite jį į kiaušinių ir cukraus masę. Tada masę supilkite į prikaistuvį ir kaitinkite, nuolat maišydami, ant nedidelės ugnies apie 10 - 15 minučių, kol masė sutirštės. Įlašinkite vanilę, išmaišykite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

5.
Kambario temperatūros sviestą išplakite iki purumo. Suberkite kakavą, paplakite ir tada toliau plakdami plona srovele pilkite atvėsusią pieno ir kiaušinių masę iki konsistencija bus puri. Pabaigoje į pilkite romą ir dar kartą perplakite.

6.
Keletą šaukštų kremo atsidėkite torto šonams aptepti. Tada vieną morengą aptepkite puse likusio kremo. Ant viršaus uždėkite antrą morengą ir aptepkite likusia puse kremo. Atsidėtu kremu aptepkite torto šonus.

7.
Tortą galite puošti riešutais, morengo trupiniais, šokoladu ar kuo tik norisi. Paruoštą tortą prieš tiekiant valgytojams reikėtų bent 4-6 valandas (galima ir per naktį) palaikyti šaldytuve. Skanaus!




admin · 2019-07-18 00:00 · 523 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt